Emmeloord, 23 maart 2017
Jaargang 7 nummer 2

Seizoenstart 2017

Woensdag 15 maart  jl. heeft groep E (vutters) o.l.v. Arie van der Burg het seizoen 2017 geopend met een rondje van 50 km.
In de nacht van 25 op 26 maart a.s. kan de klok op de zomertijd gezet worden en gaan ook de andere groepen weer beginnen. Maandagavond 27 maart a.s. start groep A. De groepen B-C-D starten op dinsdagavond 28 maart a.s.

- groep A o.l.v. Eddy Bosma en/of Mark Maerman;
- groep B o.l.v. Jan Steffens;
- groep C o.l.v. Ben Helmink (instructie door Jan van Faassen en Ben Helmink);
- groep D o.l.v. Anneke van Elp.

Groepen A-B-C : vertrek 18.30 uur vanaf het plein voor de bibliotheek in Emmeloord;
Groep D  : vertrek 18.45 uur vanaf De Golfslag;
Groep E (vutters) : woensdagmiddag 29 maart a.s., vertrek 13.30 uur vanaf De Fjord 7;

m.i.v.4 april a.s. elke dinsdagmiddag, vertrek om 13.30 uur vanaf De Fjord 7;
m.i.v.7 april a.s. elke vrijdagmorgen, vertrek 10.00 uur vanaf De Fjord 7;

Toertochten

- Rabo Tulpenronde   : zaterdag 29 april 2017  70/105/130 km;
- Rondje IJsselmeer    : zaterdag 06 mei 2017 ± 205 km;
- Rondje Salland   : zaterdag 08 juli 2017 ± 125 km;
- Achterhoekse heuveltocht  : zaterdag 23 sept. 2017 ± 165 km;
- Rondje Drenthe (slotklassieker) : zaterdag 07 okt. 2017 ± 150 km
Ruim voordat deze tochten worden gefietst, zal er uitgebreide informatie rondgestuurd worden.

Financiële bijdrage 2017

Van alle deelnemers wordt voor het dekken van allerlei kosten gedurende het seizoen een eenmalige bijdrage gevraagd van € 5,00. Voorzover dit bedrag nog niet betaald is tijdens de bijeenkomst op 21 maart jl. in de bibliotheek, kan dat alsnog gebeuren op één van de fietsavonden bij Eddy/Mark, Jan, Ben, Anneke of Arie.

Afgelastingen. Wanneer het weer twijfelachtig is, overleggen “de ploegleiders” met elkaar wat er gedaan wordt. Ze laten zich daarbij vooral leiden door de buienradar en het veiligheidsaspect. Het overleg vindt circa 17.30 uur plaats. Op basis van de vooruitzichten bepalen ze op dat moment of het fietsen wel of niet afgelast moet worden.
Een eventuele afgelasting wordt dan bekend gemaakt op de website www.fietsclubemmeloord.nl
Bovendien wordt er nog een E-mail naar iedereen gestuurd.
Dit gebeurt vóór 18.00 uur. Als er na 18.00 uur niets op de website staat of je geen E-mail hebt ontvangen, gaat het fietsen gewoon door. Arie vd Burg verzorgt een en ander voor groep E (vutters).

Tot slot

Voor meer nieuws en informatie kunnen jullie terecht op onze website: www.fietsclubemmeloord.nl