logo fce                                                           NIEUWSBRIEF FIETSCLUB EMMELOORD

 

Emmeloord, 30 juni 2016

      Jaargang 6 nummer 6

Rondje Salland

  

Zaterdag 9 juli a.s. staat al weer de derde “klassieker” van dit jaar op het programma. Als het weer het toelaat, fietsen we dan voor de 7e keer het rondje Salland. We vertrekken om 08.00 uur per auto uit Emmeloord, zodat we circa 09.15 uur bij het station in Raalte van start kunnen gaan.

groepsfoto Salland

Zoals in de nieuwsbrief van 20 maart jl. staat vermeld, zijn er twee versies van deze tocht, te weten: ● Een herengroep, aangevuld met dames ± 125 km; ● Een damesgroep, aangevuld met heren ± 90 km.

De route ziet er globaal als volgt uit: Vanuit Raalte fietsen we naar Holten en gaan dan over de Holterberg naar Nijverdal. Vervolgens bedwingen we de Luttenberg en stoppen daarna in Lemele voor een bakje koffie met een stuk appeltaart. Nadat de Lemelerberg is beklommen, gaan we richting Ommen en via een prachtige route door het bos komen we weer in Nijverdal. De Holterberg wordt nu vanaf de noordkant bedwongen. Tot slot fietsen we door het fraaie Sallandse land terug naar Raalte.

Er zal tijdens de tocht een volgauto mee rijden. Er is dus gelegenheid (extra) kleding of andere zaken mee te nemen. Om de kosten voor het vervoer, koffie en gebak te dekken, wordt er van elke deelnemer een bijdrage gevraagd van € 10,00.

Als je mee wilt doen aan deze “klassieker”, moet je dat uiterlijk op woensdag 6 juli a.s. laten weten aan Ben Helmink (telefoon: 06-12658946 / email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ).

Donderdag 7 juli a.s. ontvangen alle deelnemers een brief met detailinformatie. Het sociale aspect zal die dag hoog in het vaandel staan en zal er in een dusdanig tempo gefietst worden dat iedereen goed mee kan komen. Wil je bij de opgave wel even aangeven in welke groep je wilt fietsen: heren/dames (±125 km) of dames/heren (± 90 km).

Onder het motto “samen uit, samen thuis” wordt iedereen (dames en heren), die redelijk getraind zijn, in de gelegenheid gesteld aan deze fraaie tocht mee te doen.