Emmeloord, 6 september 2016

Jaargang 6 nummer 7

Achterhoekse heuveltocht.

Als het weer het toelaat wordt deze, door ons zelf georganiseerde, tocht gereden op zaterdag 17 september a.s. We vertrekken om 07.00 uur uit Emmeloord, zodat we om 09.00 uur in het grensplaatsje s-Heerenberg van start kunnen gaan.

DSCN0114

De fietsroute is globaal als volgt: Vanuit s-Heerenberg fietsen we over enkele heuvels in de omgeving van Montferland naar de Elterberg in Duitsland. Vervolgens gaan we richting Emmerich waar we de Rijn oversteken. We fietsen dan door het Duitse gedeelte van de prachtige Ooijpolder naar de Kartenspielerweg en vervolgens naar Mook in de provincie Limburg. We stoppen hier voor een bakje koffie en een stukje Limburgse vlaai. Via Groesbeek en de Zeven Heuvelenweg gaan we naar Nijmegen. Hier steken we de Waal over en fietsen over de dijk van deze rivier en de Nederrijn naar Velp waar we de Posbank gaan beklimmen. Na een fraaie afdaling komen we in Dieren en Doesburg en gaan dan via Wehl en enkele klimmetjes terug naar s-Heerenberg. De totale lengte van het traject is ongeveer 165 km en de schoonheid van deze "klassieker" is uniek (heuvels, bossen, water, grensovergangen etc.).

We vertrekken ‘s-morgens uit Emmeloord in wielerkleding (Dieselservice). Na het fietsen (circa 17.00 uur) kunnen we ons douchen bij de voetbalclub MvR in s-Heerenberg en de normale kleren aantrekken. Daarna gaan we in de kantine een eenvoudig hapje eten. Het eten en drinken tijdens het fietsen moet je zelf meenemen. De totale kosten voor deze dag bedragen € 20,00 (vervoer, koffie + vlaai, enkele consumpties en een eenvoudig hapje).

Als je mee wilt doen aan deze “klassieker” moet je dat uiterlijk op dinsdag 13 september a.s. aan ondergetekende  laten weten. Zodra bekend is hoeveel personen er meegaan, zal het vervoer geregeld worden. Laat even weten of je een auto beschikbaar hebt voor het vervoer en hoeveel personen en/of fietsen je mee kunt nemen. Diesel cq. benzinekosten worden vergoed. Nadere informatie volgt dan op woensdag 14 september a.s. per E-mail en op de twee laatste fietsavonden, te weten maandag 12 en dinsdag 13 september a.s.

Tot ziens, Ben Helmink   (0527-615594 of 06-12658946) E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.