Door Harry Feenstra

Na vorig jaar eens geproefd te hebben aan de triathlon van Emmeloord, is de prioriteit van 2015 gericht op het verbeteren van de zwemtechniek. Want een triathlon doen met de schoolslag kan niet de bedoeling zijn. Afgelopen zaterdag stond de eerste wedstrijd op het programma. zwemmenDe Powerbar sprint triathlon van Stiens editie 2015. 750m zwemmen, 200m rennen naar de wisselzone, 21km fietsen en tot slot 5,2 km lopen. Tot een dik jaar geleden bestond het zwemmen dat ik deed enkel nog uit het pierenbadje van vooral “De Stienen Flier” in Joure. Lekker poedelen met vrouw en kinderen. De borstcrawl kwam niet in mijn motoriek voor. Sinds januari ben ik met een mooi aantal lotgenoten op vrijwillige basis ondergedompeld onder het regime van Heiner Stevens (e.a.) van Zignea in het Bosbad. Vrijdagavond van 19:15 tot 20:30 en vaak op dinsdagavond op het onmenselijke tijdstip van 21:30-22:30 uur bij de Masters training… maar ja, als je wilt leren zwemmen, zal je wat moeten.
Lees het gehele verhaal op: Fietsverhalen/Powerbar Triathlon Stiens.

Aanvullende gegevens